יום שלישי, 8 בדצמבר 2009

לביבות תפוח אדמה

מתכון לביבות מתאים לחנוכה, מתכון לביבות מתאים גם לילדים מספיק גדולים בשביל להשתמש במגרדת, רק את הטיגון תעשו בעצמכם. אם חיפשתם מתכון לביבות לחנוכה, מתכון לביבות תפוח אדמה, מתכון לביבות ירקות, מתכון לביבות תפוח אדמה עם בצל, גזר וירקות שונים – יש כאן מתכון לביבות מתאים בדיוק בשבילכם. זהו מתכון לביבות שמתאים לסוגים שונים של ירקות, בעיקרון הבסיס הוא מתכון לביבות תפוח אדמה, אך ניתן להוסיף לו ירקות שונים נוספים: בצל, גזר, קישואים – והלביבות יוצאות פשוט מעולות. פורסם כאן מתכון לביבות תפוחי אדמה מבושלים, כמעין פירה. הפעם לכבוד חג השמן והטיגונים, כלומר חנוכה – מתכון לביבות אחר, מהסוג שמגרדים על מגרדת ולא מבשלים מראש. ככל שתוסיפו יותר ירקות כך יצאו לביבות מעניינות יותר, אך אם מדובר בילדים, שמרו על מתכון לביבות תפוח אדמה עם גזר, בצל או מקסימום קישוא. קלי קלות, הנה המצרכים וההכנה:
מתכון לביבות
6 תפוחי אדמה
גזר
בצל קטן
אפשר להוסיף קישוא
2-3 ביצים, תלוי בגודל
½ כוס קמח
מלח, פלפל

מגרדים תפוח אדמה, גזר קלוף, קישוא. קוצצים בצל.
מערבבים בקערה את כל המצרכים.
מחממים שמן במחבת, אוספים תערובת מן הקערה בכף גדולה ויוצרים למחבת. אפשר לטגן לביבות קטנות או גדולות, אבל זיכרו שהשוליים מתקשים במהירות, אז לא כדאי להכין לביבות קטנות מדי. מטגנים משני הצדדים על שהן זהובות שחומות. מוציאים לביבות מהמחבת בעזרת כף מחוררת אל נייר סופג ואולכים כשהן חמות ונהדרות. בתיאבון.